RMS' Be Proud of Me on kaunis Avalon Race Horsesin kasvattama tamma, joka varmasti jäi monien mieliin cAS VI -kauden Acorn Stakesin voittajana. Tamma on kuitenkin paljon muutakin, kuin useita suurkisoja voittanut arvoeläin: Se on rakastettu ystävä.

Tällä hetkellä siro tamma ei olisi aivan kilpailukuosissa, sillä sen odotetaan varsovan KR Gestaposta viikolla 29 (CAS VII tammikuu) ja maha alkaa jo olla melkoinen, vaikka tamma vielä liikkuukin melko vaivattomasti.
"Odotamme sen varsoilta paljon", myöntää tamman kasvattaja ja omistaja Eilowy ylpeänä hymyillen. Myös tamma tuntuu tietävän oman arvonsa, sillä se kohottaa päätään, mulkaisee toimittajaa ja pärskähtää epäilevästi 'No. Otatko sen kuvan vai etkö ota? Niin ne voittajanringissä aina tekivät'

Tamma siirtyi siitokseen The Belmont Stakesissa (Triple Crownin viimeinen osakilpailu) tekemänsä sijoitusjuoksun jälkeen.
"Tamma alkoi vaikuttaa siltä, että oli juossut tarpeekseen, emmekä halunneet vaatia siltä enempää. Olisihan se ollut hienoa käydä nappaamassa vielä Breeders' Cup -voitto, mutta kaikkea ei voi saada", Eilowy toteaa tamman kaulaa hellästi silittäen, "Tämä tyttö on minulle niin lähellä sydäntä, etten tahdo sille sattuvan mitään pahaa. Ehkä olen liian varovainen, kun laukkaurheilu on kuitenkin aina riskipeliä. Oli ehkä väärin ilmoittaa se Triple Crowniin, sillä vaikka se pärjäsi aiemminkin hyvin oreja vastaan, ne juoksut väsyttivät sitä. Tamma tuntui myös aina masentuvan, jollei voittanut"

Nykyisin Pinjaksi kutsuttu tamma viettää rauhallisia siitostamman päiviä laitumella ja kevyessä ratsastuksessa.
"Kyllähän se toisinaan katselee vähän kysyvän näköisenä radalle ja nykäisee maastossa kokeeksi ohjaa, josko saisi päästellä täysillä", tammaa hoitava Tanya Skott myöntää, "Kyllä minua aina riipaisee, kun juoksemisesta nauttineet ja siihen koko sydämensä laittaneet hevoset lopettavat kilpauransa. Ne eivät voi käsittää, mikseivät saa enää juosta. Kyllä ne kuitenkin aina ajanmyötä taas tottuvat ja meillä niistä pidetään hyvää huolta".

Tammalla oli urallaan vain neljä kilpailua, joissa se ei sijoittunut neljän parhaan joukkoon, näistä kolmessa se juoksi viidennelle sijalle. Kaksivuotiskauden alku ei ollut aivan niin lupaava, kun tamma tuli viidentenä maaliin elämänsä ensimmäisessä lähdössä. Tästä ei kuitenkaan masennuttu ja seuraavassa lähdössään tamma oli jo toinen, minkä jälkeen se voitti kolme peräkkäistä lähtöä, joista yhden G2-tasolla.

"Pinjan kaksivuotiskausi oli kieltämättä mieletön. Se ei koskaan antanut periksi", myöntää ihaileva omistaja, "Sillä oli paljon faneja jo kaksivuotiskauden lopussa. Se saattoi toisaalta johtua ihan siitäkin, että sen emä oli aikanaan niin suosittu ja ihmiset halusivat nähdä, miten tyttö pärjää. Kolmivuotiskaudella voittotahti hiipui, mutta mahtuihan sinne se Acorn Stakes -voiton tähtihetki".

Kysyessäni, miten tamman kanssa on ajateltu menetellä jatkossa, muuttuu tallihenkilökunta varovaisemmaksi sanoissaan.
"Katsotaan nyt, miten se palautuu tästä varsomisesta ja millainen sen pikkuinen on", vastaa siittolaa hoitavan pariskunnan kauniimpi puolisko Christy Love, "Jos varsa vaikuttaa lupaavalta, saatamme astuttaa sen uudelleen KR Gestapolla, ellei sitten tällä kaudella ilmesty jotakin huippuoria, jota haluaisimme ehdottomasti harkita. Paremmin tilanteen näkee sitten Breeders' Cupin jälkeen", ilmeisesti tälle tammalle kelpaavat vain parhaat oriit.

RMS' Be Proud of Me tulee vahvaksi osoittatuneelta tammalinjalta, joka polveutuu tammasta nimeltä Carrámba. Linjan merkittävin yksilö Pinjan itsensä lisäksi lienee kuitenkin sen emä RMS' Let Me Be Proud, joka on varsonut useita suurkilpailuvoittajia, muun muassa tämän vuoden Classicin ennakkosuosikin RMS' Getting Proudin ja Juvenileen osallistuvan RMS' Proud Soundin. Muutenkin on tamman suvussa vanhoja ja vahvoja laukkahevosia, mukaan lukien tämän numeron linjaesittelyjen päätähdet Oré ja Indian Runner.

Tässä on tamma, jota selvästi rakastetaan ja jonka jälkeläisten voidaan toivoa menestyvän radoilla vähintään yhtä hyvin kuin emänsä ja setänsä. Pitäkää silmällä ratoja vuonna CAS X, kun vielä syntymätön pienokainen pääsee porhaltamaan!