Kantakirjattu, laatuarvostelupalkittu, useiden upeiden hevosten emä, Breeders' Cupin toinen ja luonteeltaan tulinen. Kuulostaako tutulta? Sehän on Indian Runner!

Koska orilinjaesittelyssä keskityttiin Orén on vain kohtuullista, että tammalinjassa esitellään Indian Runner, joka on kilpaillut ja elänyt Orén kanssa samoihin aikoihin ja on niin ikään Agave Sport Horsesin ikimuistoisia hevosia. Ovatpa Indian Runner ja Oré saaneet yhdessä useampiakin jälkeläisiä. Mutta jättäkäämme Oré sikseen ja keskittykäämme tammaan.

Indian Runner syntyi helmikuussa 2003 Englannissa, josta Agave osti sen markkinoilta. Tamma kasvoi hermostuneeksi, villisilmäiseksi rautiaaksi, jolle kertyi säkäkorkeutta huimat 167 senttimetriä. Ei siis mikään pieni tamma edes kokonsa puolesta. Agavelaiset itse kuvailivat aikoinaan Indya "kaikkien harmien arvoiseksi", mikä onkin tamman kohdalla varmasti pitänyt paikkansa, sillä tamma todella kohosi uransa jälkeen suosioon siitostammana ja sen jälkeläisiä myytiin hyvin.

Tamma aloitti kilpailemisen Orén tavoin myöhemmällä iällä, nelivuotiskaudellaan, jolloin se sijoittui neljästä lähdöstään kolmessa, voittaen yhden. Seuraavilla kausilla tamma teki tasaista jälkeä ja täyden kilpauran jälkeen sen statistiikaksi muodostui 16: 3-4-5-0 (sijoitusprosentti 75, voittoprosentti 19). Uran huippuhetkä ei ole vaikea nimetä, sillä se on lähes varmasti ollut Breeders' Cupin toinen sija marraskuussa 2003.

Hyvän juoksu-uransa lisäksi tamma pärjäsi myös näyttelykehissä, keräten kaksi kunniamainintaa, kolme jalostussuositusta ja yhden sertin. Marraskuussa 2003 tamma kantakirjattiin III -palkinnolle 65 pisteellä. Tunnustuksen arvostaan siitostammana Indian Runner sai, kun se toukokuussa 2004 palkittiin LJ-S II palkinnolla pistein 79.

Kilpauransa päätyttyä, ennen kuolemaansa syyskuussa 2004, Indy ehti varsoa kuusitoista kertaa. Sen varsoista seitsemän oli tammoja:
Agave's Rain (i. SS Merlin's Warrior), KTK III
Agave's Mindy (i. Mime), 3 in 3 spring Youngsters
Agave's Ilia (i. Oré), irtoSERT
Agave's NewSoul (i. Hunter By his Heart), LJ-K II
Agave's Beleza (i. Oré)
Agave's Girl named Grete (i. Oré), LJ-V
Agave's Indis (i. Agave's Animal)
Näistä tammoista muistetuimmat ovat varmasti Agave's Ilia, Agave's Mindy, Agave's Rain ja Agave's Girl Named Grete

Agave's Ilia oli tamma, joka juoksi koko sydämsestään, ollen yksi aikansa huipputammoja, vaikkeivät sen sijoitus- ja voittoprosentit paljon häikäise. Tulinen tamma oli selästi perinyt ison osan luonnettaa isältään Orélta ja jätti varjoonsa jopa veljensa Agave's Ilionin. Tamman statistiikaksi jäi 68: 9-3-7-7 (sijoitusprosentti 38, voittoprosentti 13) ja näyttelyissä se ylsi emänsä tavoin serteille. Ennen kuolemaansa marraskuussa 2005 tamma varsoi yhdeksän kertaa, joista kuudella tuloksena oli tamma. Näistä tammavarsoista mainittavimmat ovat Firtey Tech ja Fraia Tech, jotka molemmat tekivät upean kilpauran.

Agave's Mindy oli sekin aikansa huipputammoja, ailahtelevainen luonne, joka kuitenkin radalla tiesi varmasti, mitä oli tekemässä. Uran huippukohdaksi täytynee katsoa 3 in 3 spring Flat Race Youngstersin voitto vuonna 2004, minkä jälkeen tamma jatkoi sijoitusten niittämistä tasaisin väliajoin, kunnes uuvahti kuusivuotiskaudellaan, jolloin ei enää sijoittunut. Näyttelyissä tamma ylsi kunniamainintaan, muttei päässyt koskaan serteille, laukkauran lopputulokseksi muodostui statistiikka 60: 8-7-5-3 (sijoitusprosentti 28, voittoprosentti 13). Ennen kuolemaansa tamma jätti kolme varsaa, joista kaksi tammoja, joista toinen oli angloarabi. Yksikään varsoista ei pystynyt tekemään kovin hyvää laukkauraa ja ilmeisesti Mindyn oma linja sammui jotakuinkin niihin, ainakin laukkapuolella.

Agave's Rain pärjäsi näyttelyissä jopa emäänsä paremmin, yltäen lopulta jopa MVA-sertiin, ja kantakirjattiin III -palkinnolle samoin pistein kuin emänsä. Tamman kilpaura oli hiukan parempi kuin sisaruksillaan, mikäli katsotaan sijoitusprosenttia. Statistiikaksi jäi 54: 4-12-5-3 (sijoitusprosentti 44, voittoprosentti 7). Ennen kuolemaansa tamma varsoi kolmetoista kertaa, joista seitsemällä se sai tammavarsan.

Agave's Girl Named Grete kilpaili pitkän uran, jonka statistiikaksi jäi 22: 1-5-3-2 (sijoitusprosentti 50, voittoprosentti 5), joka on sijoitusprosenttia katsoen paras neljästä tässä artikkelissa vertaillusta tammasta. Ennen kuolemaansa huhtikuussa 2006 tamma ehti sekin kerätä näyttelyistä irtoSERTin ja saada laukkajaoksen laatuarvostelussa 26 pistettä, joka riitti palkintoon LJ-V. Varsoja tamma jätti jälkeensä viisi, näistä kolme tammoja

Indian Runnerin linja on ollut vahva ja toiminut hyvin myös linjattuna, vaikkei se itse tai sen ensimmäisen polven jälkeläiset yltäneetkään huippusuorituksiin. Parhaiten Indyn ominaisuudet tuntuvat pierytyvän orien kautta ja se orijälkeläiset ovatkin pärjänneet hieman tammoja paremmin. Nykyisin sen vaikutus suorana tammalinjana näkyy muun muassa viimekaudella siitokseen siirtyneessä RMS' Firstly 'n' Secondlyssä, joka menestyi urallaan huomattavasti paremmin kuin tamman ensimmäisen polven jälkeläiset (periytyminen linjassa Indian Runner - Agave's Ilia - Firtey Tech). Tamman sijoitusprosentti on 70 ja se voitti Victoria Gold Cupin kaudella CAS V.

Linjattuna Indian Runner löytyy muun muassa oreista RMS' Getting ja RMS' Proud Sound, jotka ovat molemmat menetyneet hienosti ja osallistuva tällä kaudella Breeders' Cupiin. Indian Runner on siis ehdottomasti säilyttämisen arvoinen nimi laukkahevosten sukutauluissa