Se, mikä kaikkia tällä hetkellä kiinnostaa, ovat tietenkin Breeders' Cup osallistujien tulokset kuluneella viikolla (CAS kuukausi syys-lokakuun vaihde), mutta niihin emme aio pureutua sen syvällisemmin. Mainittavimman tuloksen teki sprinttiin osallistuva Rapido's Ridge, joka oli viikon nopein täysiverinen yhdellä furlongilla (aika 11,4).

Katsellessani osallistujalistoja ja lähtöjen voittajia (lehteemme koottu jokaisen lähdön kolme parasta), huomasin, ettei muiden laukkarotujen tilanne ole aivan niin heikko, kuin olen luullut kaiken sen haloon perusteella, jota siitä on noussut. Kannat ovat kohtuulliset, jokaiselle roturyhmälle oli muutamat kilpailut ja lähtöihin oli osallistujia. Muiden laukkarotujen parhaat tulokset, eli kovimmat ajat kahdeksasosamaililla tekivät tällä viikolla tammat E-K-A Vif Soleil (ryhmä 3), IS Fatima (ryhmä 2), Biyala BHE (ryhmä 4) ja Zero Season (ryhmä 5). Zero Seasonia lukuun ottamatta tammat eivät kuitenkaan yltäneet voittoon saakka väsähdettyään räjähtävien nopeuksiensa jälkeen takasuoralla.

Tällä viikolla tuloksista voi yleisesti sanoa, että radat olivat nopeita ja sää kuiva. Useimmat radat suosivat sisäradan juoksijoita, joten alkupään lähtöportin saaminen auttoi huomattavasti. Kovan kirin hevoset eivät olleet yhtä vahvoilla, sillä monella radalla ulkorata oli vielä hieman pehmeä viimeviikon sateiden jäljiltä ja siten raskaampi juosta ja ohittaa kärkihevosia. Kuitenkin täysiveristen paras aika tehtiin nimenomaan takasuoran kiriosuudella, kun Rapido's Ridge ohitti ulkokautta jo väsähtämässä olevat kärkihevoset.

Kilpailuja juostiin 20 ja niissä oli yhteensä 158 lähtöä, joten melkoista menoa ja meininkiä on laukkapuolella ollut